< Tillbaka till artiklar

Aranäs bygger för ett nytt Kungsbacka

Ursäkta röran, vi bygger en ny stad! Det är svårt att missa att Kungsbacka är en av Sveriges mest expansiva städer. Det här med Aranäs i spetsen! Aranäs Fastigheter har varit en del av Kungsbacka sedan 1940-talet. Från att vara ett traditionellt byggmästarföretag har de idag utvecklats till att bli en modern och aktiv samhällsbyggare. Aranäs är idag Kungsbackas största privata fastighetsägare med cirka 2100 lägenheter och drygt 80 000 kvm lokaler.

– Vi har över 5000 människor boende i våra bostäder och ungefär 2500 människor som dagligen arbetar i våra lokaler, berättar Marcus Lannetun, Utvecklingsansvarig Teknik & Digitalisering, Aranäs Fastigheter.
Och mer ska det bli. Under de närmaste 5 åren kommer de att utveckla ytterligare ca 10 000 kvm kommersiella lokaler och ca 300 nya bostäder. Nästan allt sker mitt i centrala Kungsbacka där bland annat den kaxiga stadsdelen Valand nu växer fram. Och än mer är på gång!

Satsar på digitala informationsskärmar
I och med den stora satsningen på nyproduktioner runt om i Kungsbacka tar Aranäs även satsningen digitalt. De har nu investerat i digitala informationsskärmar i både deras nya kontorslokaler och bostäder.

– Digitalisering är ett av våra stora affärsmål. Skärmarna gör att vi snabbt kan få ut information till de boende, spara tid på utdelning av lappar och även miljö, berättar Marcus.

Kontorslokalerna pryds av fönster- och vägghängda skärmar, med en enkel snygg layout där besökaren får en överblick över företagen i huset. I bostäderna hänger skärmar med en annan layout, men likväl här – enkel och informativ för de boende med företagets grafiska profil som grund.

– Vi ville göra ett pilotprojekt med skärmar på både kommersiellt och bostad. På kommersiellt hade vi också en utmaning att guida besökare i fastigheten rätt, att ha möjlighet att sköta ändringar digitalt och hela tiden hålla informationen uppdaterad är en stor fördel, avslutar Marcus Lannetun, Utvecklingsansvarig Teknik & Digitalisering, Aranäs Fastigheter.

– Det är extra kul att arbeta med ett fastighetsbolag som lever och arbetar tillsammans med människorna i sin stad. Aranäs gör allt för att utveckla ett framtida Kungsbacka, vilket man verkligen känner, säger Mårten Jonsson, projektledare Picler AB.
Vi tackar Aranäs för förtroendet med digitala skärmar. Är ni nyfikna på att se dem live – besök då Valand, mitt i centrala Kungsbacka!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *