Wilhelm Bille och Dan Boëthius, radarparet från Linköping som tillsammans driver Picler. Med ett stort intresse av egenföretagande och sälj har de alltid haft målet om att starta upp någonting tillsammans. Många idéer bollades och valdes bort, för att sedan komma på digitala informationsskärmar. De valde att lämna Linköping för Göteborg och där gå in helhjärtat för att tillsammans bygga upp Picler.

Vad vill ni skapa med Picler?

Vi vill skapa revolution i fastighetsbranschen. Efter att ha sett fastighetsskötare åka land och rike runt i bil för att sätta upp informationslappar i fastigheter, såg vi en en öppning och ville skapa förändring. Det behövdes en effektiv och modernare lösning, att åka ut med papper och placera dem på anslagstavlor kändes väldigt 80-tal. Idag ska all informationsdelning ske digitalt och det ville vi lösa. Hela tanken med Picler är att vara fastighetens bästa vän när det kommer till informationsspridning – på ett effektivt och modernt sätt.  


Vad gör er unika?

Vår nisch mot fastighetsbranschen är unik. Då vi valt att fokusera på en bransch har det gjort att vi blivit experter på hur förvaltare och fastighetsskötare jobbar med informationsspridning, detta har bidragit
till att vi kunnat skräddarsy våra produkter därefter. Annat som gör oss unika är att vi har känt varandra sedan förskolan. Vi är grymma ihop. Vårt samspel är som ingen annans då vi vet varandras styrkor, svagheter och vilka knappar man ska trycka på för att få fram kreativa lösningar.   

Vad motiverar er?

Självklart motiveras vi av att driva Picler framåt, få växa och utvecklas. Picler är vår bebis som vi rår om med hela våra liv. Motivation är också att skapa något av värde tillsammans med sin bästa polare, vilket är få förunnat. Att få komma till jobbet, möta sin bästa kompis och tillsammans bygga effektiva och kreativa lösningar för våra kunder. En bonus är att gänget på Picler känns som en familj, det är alltid nära till nästa AW och de obligatoriska FIFA-luncherna. Vi hittar extrem stark motivation i att vinna, om det är en FIFA-match eller nya kunder.

Wilhelm Bille, 31 år.
Favoritplats? Squashbanan.
Favorit-AW? Alla.
En ledig dag? Filar på nästa projekt.
Förebild? Hagrid, en mer godhjärtad gubbe går inte att hitta.
Favoritmat? Evelinas.
FIFA eller pingis? Vinst i pingis.

Dan Boëthius, 32 år.
Favoritplats? Boxningsringen.
Favorit-AW? Beerpong-turnering.
En ledig dag? Gungar och byter blöjor.
Förebild? Filip Hammar.
Favoritmat? Cannelloni.
FIFA eller pingis? Vinst i FIFA.